Untitled-1

Biroul Parlamentar al Deputatului Mircea Lubanovici

steag

Comunicat de presă

Marti, 16 februarie 2016, in cadrul sedintei comune a Comisiei pentru comunitatile de romani din afara granitelor tarii din Camera Deputatilor si a Comisiei pentru romanii de pretutindeni din Senat, in prezenta domnului Dan Stoenescu, ministru delegat pentru relatiile cu romanii de pretutindeni, membrii celor doua comisii, in urma dezbaterilor, au aprobat cu majoritate de voturi, organizarea Congresului Romanilor de Pretutindeni in perioada 24 -25 iunie 2016.

 

In conformitate cu prevederile Metodologiei privind organizarea alegerii delegatilor la Congresul Romanilor de Pretutindeni, convocarea Congresului urmeaza a se realiza de Birourile permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului, reunite.
De asemenea, Birourile permanente urmeaza sa constituie Secretariatul tehnic al Congresului, iar Ministerul Afacerilor Externe, prin DPRRP si misiunile diplomatice ale Romaniei vor aduce la  cunostinta comunitatilor romanesti procedura de inscriere a delegatilor la Congres.

 

In baza Legii nr. 299/2007 privind sprijinul acordat romanilor de pretutindeni, in scopul intaririi legaturilor cu romanii de pretutindeni, evenimentul se organizeaza, anual, sub egida Parlamentului Romaniei. In cadrul Congresului Romanilor de Pretutindeni se alege Consiliul Romanilor de Pretutindeni, al carui caracter este permanent, pentru care  Guvernul Romaniei asigura un spatiu corespunzator, iar modul de organizare si functionare a Consiliului se stabileste de catre Congresul Romanilor de Pretutindeni, cu avizul conform al birourilor permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului.

 

Departamentul de comunicare

 

Biroul parlamentar al Deputatului Mircea Lubanovici
Colegiul 3 – Diaspora